Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kraai valt zeearend lastig | Zelf Geschoten

  •  
23-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9807 keer bekeken
  •  

Kraaien hangen vaak rond arenden heen om een graantje mee te pikken van hun prooi. Misschien probeert deze zwarte kraai de zeearend wel in beweging te krijgen om te gaan jagen. Gefilmd door Lex Wierenga.

Visarend en kraai

Nog een confrontatie met een kraai en een visaren. Deze kan een brutale kraai niet waarderen. Een schijnbeweging en de kraai kiest het hazenpad. Gefilmd door Jan Bezemer.

Buizerd en kraai eten samen

“Een buizerd had een prooi, een brutale kraai wilde wel mee eten en kwam steeds een stukje dichterbij en uiteindelijk zaten buizerd en kraai gezamenlijk te eten”, schrijft filmer Els Verheijen.

Buizerds zijn echte opportunisten die allerlei dierlijk materiaal eten: van kleine zoogdieren en kikkers tot regenwormen en aas. Op zich is het handig om zoveel keus te hebben, maar het betekent ook dat je moet concurreren met veel andere vogels. Een serie van de mooiste en opmerkelijkste foto’s van buizerds en hun concurrenten.

Meer over:

zeearend, kraai
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.