Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kort geding om chemische lozingen_29_09_2015

  •  
29-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dusk-on-the-maas-river-1375717_01.jpg
Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) heeft een kort geding aangespannen tegen het waterschap Roer- en Overmaas in verband met gedoogde lozingen van pyrazolen in de Maas. WML wil dat er minder van de chemische stof vanaf industrieterrein Chemelot in Geleen in de Maas terechtkomen zodat er weer drinkwater kan worden gewonnen uit de rivier, zei een woordvoerder dinsdag.
Het waterschap legde in september aan Chemelot een maximumnorm op voor lozingen van pyrazolen voor een halfjaar. Maar WML wil halvering van die norm en een kortere looptijd afdwingen voor de rechter. Dit omdat te weinig bekend is over de gezondheidsrisico’s van deze stof.
Sinds de vervuiling begin juli werd geconstateerd, haalt WML geen drinkwater meer uit de Maas. Het bedrijf schakelde over op een noodvoorziening met grondwaterwinning.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.