Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Koraaltuinieren

  •  
08-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Coral-01-300x225.jpeg

© Foto: Dos Winkel

Eind april begint CoralGardening met de aanleg van een koraalrif bij Koh Tao in Thailand. Koralen worden gestekt en gekweekt en groeien daarna op afgezonken kunstwerken. Zo verbetert het ecosysteem en hebben de vele duikers op Koh Tao nog meer te zien. 
De CoralGarden wordt aangelegd samen met lokale bevolking en met lokale duikscholen. Door betrokkenheid (en trots) voor de samen aangelegde CoralGarden zullen instructeurs en duikleiders hun klanten graag deze duikstek laten zien en erop oefenen. Daarmee worden meer duikers vaardiger en raken ze op interactieve wijze betrokken bij koraalrif herstel. Bij toekomstige duiken zullen ze beter omgaan met de riffen.
Het geheel aan functionaliteiten samengebracht in de CoralGarden is nieuw en door de oprichters van CoralGardening (Frank van Klaveren en Vera Aarden) bedacht. Met dit idee wonnen wij in 2014 de Publieksprijs van Ondernemen Zonder Grenzen (NCDO).

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.