Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koraal redden met beeldentuin

  •  
08-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Koraal_monteren_op_Coral_nursery_-_KLF-100321-098.jpg
Twee Nederlanders gaan het herstel van koraalriffen op het Thaise eiland Ko Tao een handje helpen doormiddel van een onderwater beeldentuin. Met de kweekmethode en de stekmethode zal het een aantrekkelijk onderwatergebied worden voor vissen en mensen. Frank van Klaveren en Vera Aarden willen op die manier met hun stichting CoralGardening een helpende hand zijn om het ecosysteem in balans te brengen en gezond koraal te kweken.
Opvangen
Tijdens de massaparing van het koraal worden de eitjes en sperma opgevangen. Vrijwilligers op Ko Tao vangen het op met netten. Vervolgens worden de koralen op het land opgekweekt. De larven van het koraal hechten zich aan een soort ‘paddestoeltjes’ van ruw beton. Wanneer ze groot genoeg zijn worden ze in zee bevestigd op de beeldentuin. 
IVF
Eerder deze maand liet de Universiteit van Amsterdam weten dat het voor het eerst gelukt was om koraal via een reageerbuisbevruchting op te kweken tot seksuele volwassenheid. Dit biedt nieuwe mogelijkheden tot herstel van koraalriffen die zijn aangetast door onder meer visserij of vervuiling.
De CoralGarden wordt aangelegd samen met lokale bevolking en met lokale duikscholen. Duikers worden vaardiger en raken op interactieve wijze betrokken bij koraalrif herstel. Dit zorgt ook voor een grotere betrokkenheid bij de duikers voor het koraal. Hieronder is een voorbeeld te zien van de beeldentuin. Lees hier meer over het project.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.