Vroege Vogels

Kopenhagen dag 8 - Milieudefensie buitengesloten

  •    •  
16-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Willem Verhaak was een wachtmaatje van afgelopen maandag. Hij stond vlak naast Vroege Vogels in de wachtrij om een pasje te halen voor de klimaattop. Na meer dan acht uur in de kou kreeg hij het kleinood. En nu is het niks meer waard.
Milieudefensie en Friends of the Earth International werden woensdag geweigerd in het Bella Center. Hun officiele pasjes waren plotseling niet meer geldig. Eerst werd gezegd dat ze niet naar binnen mochten omdat het te vol werd (ja wat wil je als er 45.000 pasjes zijn toegezegd terwijl Bella Center niet meer dan 15.000 tegelijk kan binnenlaten). Omdat alle anderen wel gewoon door mochten lopen was duidelijk dat er een andere reden moerst zijn.
De UNFCCC was bang dat de Miliedefensiemensen hand en spandiensten zouden verlenen aan de aangekondigde harde actie buiten de poorten van Bella Center.
Een paar uur na het filmpje werd een compromis aangeboden. Van de circa 80 Friends of the Eart mochten er vandaag 12 naar binnen. Dat hebben ze geweigerd en hebben als blijk van protest als hele groep het terrein verlaten.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.