Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koolmees op 1 dankzij ‘pollfuck'_02_09_2015

  •  
02-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koolmees2_04.jpg

© Fotograaf: berttil

De koolmees staat op de eerste dag van de verkiezing van de Nationale Vogel met stip op 1. Dat is ongetwijfeld te danken aan de ‘pollfuck’ van de website Geenstijl. 
Tussenstand?
De oproep heeft geleid tot een flinke boost voor het geel-zwarte vogeltje, dat tot die tijd in de middenmoot verkeerde. Hoewel de tussenstand op dit moment wel wat vertekend is, maakt Vroege Vogels zich geen zorgen over het verdere verloop van de verkiezing. De komende maanden kan er immers nog volop gestemd worden op de Nationale Vogel.
Reacties?
Niet alle bezoekers van Geenstijl lijken gehoor te hebben geven aan het stemadvies. Uit het stemgedrag blijkt dat meerdere mensen het advies naast zich neer hebben gelegd en op hun eigen favoriet hebben gestemd. Enkele reacties:
“Ik vind de ijsvogel met afstand de mooiste vogel ...”
“De grutto natuurlijk!”
“Op de ijsvogel natuurlijk, onze kleine vriend...”
Stemmen
De verkiezing van de Nationale Vogel is georganiseerd door Vroege Vogels. Ruim 11 duizend stemmen zijn er sinds eind juni uitgebracht op een longlist van 28 vogels. Dit resulteerde in de tien genomineerde vogels waarop nu gestemd kan worden.
In Vroege Vogels TV wordt wekelijks een van de tien genomineerde vogels in het zonnetje gezet. Deze vogel wordt bovendien aangeprezen door een speciale ambassadeur. In de eerste aflevering horen we waarom Jochem Myjer helemaal fan is van de blauwe reiger.
Heb je zelf een favoriete vogel? Stem dan hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.