Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Koolmees op 1 dankzij ‘pollfuck'_02_09_2015

2 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koolmees2_04.jpg

© Fotograaf: berttil

De koolmees staat op de eerste dag van de verkiezing van de Nationale Vogel met stip op 1. Dat is ongetwijfeld te danken aan de ‘pollfuck’ van de website Geenstijl. 
Tussenstand?
De oproep heeft geleid tot een flinke boost voor het geel-zwarte vogeltje, dat tot die tijd in de middenmoot verkeerde. Hoewel de tussenstand op dit moment wel wat vertekend is, maakt Vroege Vogels zich geen zorgen over het verdere verloop van de verkiezing. De komende maanden kan er immers nog volop gestemd worden op de Nationale Vogel.
Reacties?
Niet alle bezoekers van Geenstijl lijken gehoor te hebben geven aan het stemadvies. Uit het stemgedrag blijkt dat meerdere mensen het advies naast zich neer hebben gelegd en op hun eigen favoriet hebben gestemd. Enkele reacties:
“Ik vind de ijsvogel met afstand de mooiste vogel ...”
“De grutto natuurlijk!”
“Op de ijsvogel natuurlijk, onze kleine vriend...”
Stemmen
De verkiezing van de Nationale Vogel is georganiseerd door Vroege Vogels. Ruim 11 duizend stemmen zijn er sinds eind juni uitgebracht op een longlist van 28 vogels. Dit resulteerde in de tien genomineerde vogels waarop nu gestemd kan worden.
In Vroege Vogels TV wordt wekelijks een van de tien genomineerde vogels in het zonnetje gezet. Deze vogel wordt bovendien aangeprezen door een speciale ambassadeur. In de eerste aflevering horen we waarom Jochem Myjer helemaal fan is van de blauwe reiger.
Heb je zelf een favoriete vogel? Stem dan hier!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar