Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koolmees eet eitjes uit merelnest | Zelf Geschoten

  •  
26-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4124 keer bekeken
  •  
Laetitia Brendeke uit Emst (Gelderland) heeft sinds vorige week een merelnest in onze achtertuin. De merel kwam netjes iedere dag naar het nest en er verscheen ook iedere dag een eitje bij.

"Om dit mooie nest te kunnen volgen hebben wij er een camera opgehangen. Tot onze grote verbazing zagen we er gisteren ineens in een koolmees bij zitten. In eerste instantie dachten we nog; dat is lief. Die komt even een kijkje nemen. Maar helaas. De koolmees begon aan de eieren te pikken en ar de schaal inclusief inhoud op", schrijft Laetitia. Helaas zijn er van de vier eieren er nu nog maar twee van over. De merel heeft te kapotte eieren uit het nest verwijderd en gaat verder met broeden.

"Nou hebben wij echt nooit geweten dat koolmeesjes de eieren van merels op eten", vervolgt Laetitia. "Dit wisten wij wel van eksters en/of kraaien. Is dit van een koolmees een natuurlijk verschijnsel? Of is dit bijzonder?"

Mocht je dit ook weleens gezien hebben laat een reactie achter onderaan het artikel. Wil je meer weten over het gedrag van de koolmees luister dan naar de onderstaande podcast. De koolmees blijkt namelijk wel meer verrassend gedrag te vertonen:

Meer over:

merel, koolmees
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.