Vroege Vogels

Koningspaar krijgt eigen bijenvolk_15_04_2014

  •  
15-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op het koninklijk landgoed de Horsten in Wassenaar schenken Vroege Vogels en imker Pim Lemmers een honingbijenvolk aan Willem-Alexander en Maxima. Het 'volk van oranje' bestaat uit duizenden werksters, darren en een heuse koningin.
In totaal ontvangt het Koningspaar drie bijenvolken. Twee kasten staan op het koninklijk landgoed de Horsten. Het derde bijenvolk staat in de tuin van Paleis Noordeinde.
Zachtaardig bijenras
De kasten worden bewoond door zogeheten Buckfast-bijen, een zachtaardig Nederlands bijenras dat wordt geteeld door Stichting Buckfast Marken. De bijen steken en zwermen nauwelijks en verzamelen relatief veel nectar om uiteindelijk honing te maken.
De bijenvolken op landgoed de Horsten tellen zo'n zevenduizend diertjes per kast. Dit aantal kan de komende maanden oplopen tot 45 duizend. Deze zomer vliegen er dus zo'n negentigduizend bijen rond op de Horsten, is de verwachting.
Neerwaartse spiraal
Wereldwijd gaat het de laatste jaren slecht met zowel de wilde bij als de honingbij. Om de neerwaartse spiraal te doorbreken vraagt Vroege Vogels continu aandacht voor het probleem.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.