Vroege Vogels

Koningin plant boom op vijftigste Boomfeestdag

  •  
21-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_150755.jpg
Koningin Beatrix heeft woensdag in Amsterdam het startsein gegeven voor de vijftigste Nationale Boomfeestdag. In nieuwbouwwijk IJburg plantte ze samen met kinderen van de Daltonschool Neptunus een vleugelnootboom. Bij de boom onthulde ze een plaquette met de tekst 'respect voor de aarde en het leven in al zijn verscheidenheid'. Ook lieten de koningin en de aanwezige kinderen ballonnen los.
Verder waren onder anderen de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en minister van Natuur Gerda Verburg aanwezig. Die laatste legde de leerlingen in een toespraak uit dat bomen de mens onder meer zuurstof geven. ,,Het is belangrijk dat wij net zo goed voor bomen zorgen als zij voor ons.''
De Nationale Boomfeestdag vindt in Nederland plaats sinds 1957. Doel is kinderen van de basisschool respect voor bomen bij te brengen. Elk jaar planten circa 110.000 kinderen en 30.000 volwassenen een boom. Hoeveel personen dit jaar meedoen, is nog niet precies bekend. In elk geval viert 85 procent van de gemeenten het evenement. Dat is meer dan ooit tevoren.
Later woensdag woont de koningin in de Amsterdam Convention Factory een musical bij over de Boomfeestdag. Ook ontvangt ze het eerste vel postzegels met daarop afbeeldingen van lentebomen. Een gala in diezelfde Amsterdam Convention Factory sluit de dag af.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.