Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Konijnenkooien voor musea

11 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rijksmuseum_konijnenkooi_CIWF.jpg

© Foto: CIWF

Musea in in 7 EU landen, waaronder het Rijksmuseum, het Louvre in Parijs, het Natural History Museum in London en het National Museum in Warschau, ook een konijnenkooi. Met deze ludieke actie vraagt CIWF aandacht voor het leed van de ruim 300 miljoen konijnen in Europa die in krappe, kale kooien gehouden worden voor de productie van konijnenvlees.
Dieronvriendelijk
Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Deze kooien zijn extreem dieronvriendelijk. De dieren kunnen geen kant op en de sterfte is hoog. Kooien in de vee-industrie zijn niet van deze tijd en horen thuis in een museum.” Het Rijksmuseum heeft de kooi niet aangenomen.
End the Cage Age
Vorig jaar lanceerde CIWF de internationale End the Cage Age-campagne, met als doel een einde te maken aan het gebruik van kooien in de Europese vee-industrie. Speciale aandacht gaat uit naar het konijn, dat na de kip het meest voor vlees gefokte dier is in Europa. De huisvesting van de ruim 300 miljoen konijnen is zeer dieronvriendelijk. De dieren staan hun hele leven op draadgaas, wat vaak tot verwondingen aan de poten leidt, en de kooien zijn meestal te laag om rechtop in te staan.
Bron: Compassion in World Farming

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar