Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Konijnen eten orchideeën op

  •  
29-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
konijn_26.jpg
Konijnen blijken dol op de bijenorchis, een orchideeënsoort die pas sinds enkele jaren in Nederland voorkomt. De dieren begrazen het blad en graven de knollen op waaruit de plant groeit. Dat meldde dinsdag Floron, de organisatie voor de bescherming van wilde planten in Nederland.
Bijenorchis (Ophrys apifera) is van oorsprong een mediterrane plant, die zich door de klimaatverandering nu ook op enkele plekken in Nederland heeft genesteld. Vooral in de duinen zijn wat plaatsen gevonden waar de zeldzame plant het goed doet. Konijnen blijken het plantje ook te hebben ontdekt. Volgens Floron is grote vraatschade aangericht. De organisatie kan pas in de zomer zeggen of de orchidee al voldoende in Nederland is geworteld om de aanval van konijnen te kunnen weerstaan.
Bron: ANP

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.