Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Konijnen in het wild

14 nov 2007
  •  
leestijd 1 minuut
konijn_03.jpg
Konijnen zijn misschien wel de bekendste in het wild levende zoogdieren van Nederland. Toch weten maar weinig mensen het fijne van hun geschiedenis en leefwijze.
Het boek Wilde konijnen brengt daar verandering in. Met een schat aan informatie, verrassende weetjes, anek­dotes, foto’s en tekeningen doen de auteurs deze boeiende soort alle eer aan.
Onderzoekers Marijke Drees, Sim Broekhuizen en Jasja Dekker bundelden hun jarenlange veldervaring, daarbij gesteund door Heleen Goddijn, tekstschrijver en voorheen ook onderzoeker. De afbeeldingen zijn van de hand van Dick Klees.
Het resultaat is een informatief en verrassend boek dat antwoord geeft op vragen als: waar komen konijnen vandaan? Welk effect hebben ze op het landschap? Waarom eten ze hun eigen keutels op? Zijn ze zo aardig als ze eruit zien en doen ze aan geboortebeperking?
Titel : Wilde konijnen
Auteurs : Marijke Drees, Heleen Goddijn, Sim Broekhuizen en Jasja Dekker
Afbeeldingen : Dick Klees
Uitgever :  VZZ i.s.m. de KNNV Uitgeverij
ISBN : 978 90 5011 262 8
Prijs : E 19,95

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's