Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kom gratis lunchen tegen voedselverspilling

  •  
07-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedsel_05.jpg
Nederlanders verspillen jaarlijks nog steeds enorme hoeveelheden voedsel: ruim 30 procent beland elk jaar in de vuilnisbak. Vaak is dit voedsel nog uitstekend geschikt voor consumptie: het gaat dan bijvoorbeeld om groente die te groot, te klein of te krom is.
Kassa Groen special
Aanleiding voor Kassa Groen om eens beter te kijken hoe wij duurzamer om kunnen gaan met voedsel. In twee speciale uitzendingen op 28 juni en 1 juli besteedt Kassa Groen daarom onder meer aandacht aan het evenement ‘Damn Food Waste’, een initiatief van onder meer het Voedingscentrum en de Universiteit Wageningen.
Gratis lunch
Op 29 juni (12.00 – 16.00) verzorgen zij een heerlijke (gratis) lunch van voedsel dat anders weggegooid zou worden. In plaats van in de vuilnisbak te verpieteren wordt met de groente een maaltijd bereid voor 5000 mensen op het museumplein in Amsterdam. Je kan je opgeven voor ‘Damn Food Waste’ via hun Facebookpagina , en kijk ook eens op de website van FoodGuerilla .
Bron: Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.