Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koeien aan de knoflook

  •  
07-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
koeien_68.jpg
Steeds meer veehouders stappen over op kruiden in plaats van antibiotica en synthetische geneesmiddelen. Niet alleen omdat de overheid paal en perk heeft gesteld aan het gebruik van antibiotica. Knoflook, oregano en zwarte peper werken echt.
De huidige reguliere veehouderij systemen staan onder zware maatschappelijke druk om bijvoorbeeld het antibioticum gebruik sterk te reduceren en zijn op zoek naar alternatieve middelen die hen helpen in hun strijd tegen hardnekkige dierziekten. De toepassing van plantaardige geneesmiddelen (fytotherapie) is wellicht één van de meest kansrijke alternatieve oplossingsrichtingen.
Uit in vitro onderzoek is bekend dat inhoudstoffen van geneeskrachtige planten een veelheid aan effecten kunnen hebben, zoals antimicrobieel, antiviraal, spasmolytisch, ontstekingsremmend, immuunstimulerend, pijnstillend, antitumor, galafdrijvend, lipolytisch,etc.
Bron: RIKILT Wageningen UR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.