Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koe zoekt wei

  •  
15-04-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_105027.jpg

© koe zoekt wei

Steeds minder koeien lopen ’s zomers buiten. Zeventien procent van de in totaal anderhalf miljoen Nederlandse melkkoeien blijven dit voorjaar op stal. Dat is schadelijk voor hun gezondheid en welzijn. En wat is een boerenland zonder koeien? Als deze trend zich voortzet, is over zo’n tien jaar de helft van de melkveestapel uit het Nederlandse landschap verdwenen.

Wat kunt u doen?

Natuur en Milieu, Dierenbescherming, Milieudefensie en Natuurmonumenten gaan supermarkten oproepen hier iets aan te doen. Immers, als boeren een eerlijke prijs krijgen voor melk en andere zuivelproducten kunnen ze hun koeien wél het land op sturen.
Op de website van Natuur en Milieu kunt u vinden hoe u zelf mee actie kunt voeren (per e-mail en/of telefoon) voor een buitenleven voor de koe.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.