Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koe Hermien gevangen

  •  
12-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Koeien in de wei

© koeien - fotograaf: Jeanet1

Koe Hermien is zondagavond gevangen. Het dier, dat bijna twee maanden rondzwierf in de bossen van Lettele (Overijssel), is met een geweer verdoofd door dierenartsen. Volgens een woordvoerster van eigenaar Herman Jansen is de koe weer helemaal bij kennis en staat ze nu in een vrachtwagen. Maandag gaat ze op transport naar een koeienrusthuis.

Ontsnapt aan slachthuis

Het lukte wekenlang niet om de aan het slachthuis ontsnapte Hermien te vangen. Eind vorige maand werd besloten haar voorlopig in het bos met rust te laten, nadat veel mensen hadden geprobeerd haar te spotten. Zondag werd echter besloten in te grijpen omdat Hermien de afgelopen dagen voor gevaar op de weg zorgde. Ook had ze omheiningen in de buurt kapotgemaakt.

Schuilen in het bos

Sinds enkele weken was Hermien ’s avonds te vinden bij een koeienstal in de buurt. Zodra het ’s avonds donker werd liep zij het bos uit om te komen eten bij de andere koeien op stal. Na een paar uur eten keerde zij weer terug naar het bos. Bij de operatie zondagavond was het de bedoeling haar bij de stal te vangen. Dit keer kwam kwam zij echter niet opdagen en zijn de dierenartsen op pad gegaan om haar te zoeken. Ze werd aan de rand van het bos verdoofd en gevangen.

Crowdfundingsactie

Hermien gaat nu naar het koeienrusthuis waar ook koe Zus staat. Die ontsnapte met haar, maar werd al vrij snel gevangen. De Partij voor de Dieren (PvdD) zette met succes een crowdfundingsactie op touw op om beide koeien een onbezorgd leven te geven in het rusthuis. De eigenaar hoefde geen geld voor de dieren. Op sociale media kon Hermien op veel steunbetuigingen rekenen.
Bron: ANP

Meer over:

koe, hermien
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.