Vroege Vogels

Koe Hermien en Zus gered door actie

  •  
01-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Koeien

© Bron: Pixabay

Koe Hermien en haar maatje Zus zijn van de slacht gered door een inzamelingsactie van de Partij voor de Dieren. Er is genoeg geld binnen om Hermien en Zus, die samen ontsnapten, een onbezorgd leven te geven in een koeienrusthuis.

Inzamelingsactie

De teller van de actie staat op ruim 48.000 euro, meldt de Partij voor de Dieren (PvdD). Hermien ging er in december samen met Zus vandoor toen ze op transport werden gezet voor de slacht. Zus werd kort daarna gevangen, maar Hermien verschuilt zich in de bossen bij Lettele (Overijssel).
Door alle media-aandacht voor Hermien werd het daar afgelopen weekend druk met mensen die haar wilden spotten. Daardoor is Hermien nu erg gestrest en is het nog niet gelukt haar te vangen, aldus de PvdD. Over een aantal weken wordt gepoogd haar te lokken met enkele andere koeien.
Koe Hermien en Zus staan niet op de foto.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Huijsen
Huijsen2 feb. 2018 - 17:27

Wat zal ik blij zijn wanneer Hermien en Zus op hun bestemming zijn. Mensen, laat Hermien met rust.

risseeuw
risseeuw2 feb. 2018 - 12:38

Beste Marjan, Ook nu  is het een grote ellende in de OVP, mede veroorzaakt door nu wel heel slechte terreinomstandigheden voor de 5200 grote grazers. Ook op de recente beelden is dit te zien en inderdaad is vroeg reactief beheer een farce en verworden tot jacht op "levende karkassen" Hoop dat de overgang van rijk naar provincie betreffende verantwoordelijkheid beheer OVP nu eindelijk verbetering gaat brengen en ben dan ook zeer benieuwd naar de eindrapportage commissie van Geel. Ben met je eens dat er een omslag moet komen in de consumptie en productie van vlees of je nu wel of geen vlees eet. De huidige vleesveehouderij moet zeker veranderen maar moeten we inderdaad met z,n allen wat aan doen en ons terdege bewust zijn dat er dingen moeten veranderen.    

Marian Claasen
Marian Claasen2 feb. 2018 - 10:37

SBB past vroeg reactief beheer toe in de OVP. Volgens jou doen ze dat niet goed genoeg. Ik kan dat persoonlijk onmogelijk beoordelen zeker ook omdat mensen nog steeds 5 jaar geleden gemaakte foto’s blijven posten ter illustratie van het dierenleed in de OVP. Doe aangifte bij de politie dan. Dat doe je ook als je misstanden in de veeindustrie aantreft. Mensen veroorzaken zoveel dierenleed, dat kan 1 partij niet oplossen maar dat moeten we samen doen. Ik hoop dat je zelf geen vlees of zuivel consumeert want dan draag je daar zelf ook aan bij en dat maakt je OVP verontwaardiging wel erg selectief.

risseeuw
risseeuw1 feb. 2018 - 23:18

Partij voor de dieren, maar dus niet voor ieder dier. Of de partij tegen het uitzetten van dieren in het wild is of niet moet toch niet ter zake zijn op dit punt. Natuurlijk zijn ze niet verantwoordelijk voor uitzettingen die eind jaren 80, begin 90 van de vorige eeuw hebben plaats gevonden maar het feit ligt er dat er veel dieren nu al omvallen en lopen te creperen daar de terreinomstandigheden wel heel slecht zijn. Deze dieren hebben hier niet om gevraagd. De PvdD heeft op haar site zeer duidelijke standpunten over de OVP maar het blijft, behalve een ondoordacht plan van de provinciale staten fractie PvdD Flevoland betreffende openstelling Kotterbos voor de overige grazers, angstwekkend stil.    

risseeuw
risseeuw1 feb. 2018 - 17:47

Geef het beest een naampje en speel in op vals sentiment en onderbuikgevoelens van het electoraat, wanneer neemt deze partij eens duidelijk stelling tegen het gevoerde wanbeleid in de Doodsvaardersplassen en komt op voor Eddie het edelhert, Henkie het heckrund en Conny het konikspaard die samen met ongeveer 5000 soortgenoten lopen te creperen.    

1 Reactie
Marian Claasen
Marian Claasen1 feb. 2018 - 19:44

Op social media deden heel veel mensen een oproep aan de PvdD om iets voor dit dier te doen en daaraan gaf de PvdD gehoor. Wat de OVP betreft: (staat er overigens totaal los van net als de oorlog in Syrie of het stijgen van de zeespiegel) De PvdD is de enige partij die tegen het uitzetten van dieren in het wild is dus als u problemen met de OVP heeft dan is het zaak daarover aan de bel te trekken bij alle partijen die er verantwoordelijk voor zijn. En dat is niet de PvdD. Dus. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.