NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

KNMI positief over akkoord

14 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
onweer_RickKloekke.jpg

© Fotograaf: RickKloekke

Het KNMI is zeer positief over het klimaatakkoord, dat zaterdag in Parijs werd afgesloten. “Wij zijn verheugd omdat de wereldleiders de zorgen over het klimaat nu vertaald hebben in concrete afspraken die de wereldwijde stijging van de temperatuur moeten tegengaan. Het akkoord is ook een wereldwijde erkenning van hetgeen de klimaatwetenschappers in vele rapporten hebben verteld: dat het klimaat verandert als gevolg van een door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen”, aldus hoofddirecteur Gerard van der Steenhoven na een uitgebreide bestudering van het akkoord.
Nog goed in de gaten houden
Het weerinstituut zegt dat alle zorgen nog niet zijn weggenomen. “Het KNMI zal uiteraard het klimaat nauwgezet en met de beste onderzoeksmiddelen blijven monitoren en klimaatmodellen steeds meer verfijnen. Niet alleen om de afgesproken beperking van de temperatuurstijging objectief te kunnen waarnemen, maar ook de gevolgen van klimaatverandering in kaart te brengen.”
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.