Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Knikkertegel van gerecycled plastic

7 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
knikkertegel
Een knikkertegel volledig gemaakt  van gerecycled plastic. Voor de ouderen onder ons, een knikkertegel is een stoeptegel met een kuiltje in het midden, gemaakt om te knikkeren. Want knikkeren dat doen de leerlingen van veel Nederlandse basisscholen nog steeds op het schoolplein. De tegel bestaat volledig uit gebruikt plastic, om kinderen bewust te maken van het nut van (gescheiden) inzamelen van afval.

Tegel

Elke tegel is gemaakt van ongeveer 3 kilo weggegooid plastic: frisdrankflesjes, doppen, boterhamzakjes en kaasverpakkingen bijvoorbeeld. Na het vermalen en smelten daarvan vormt een metalen mal er een kleurrijke stoeptegel met een knikkerkuiltje van. Op dit moment wordt 90% van het ingezamelde plastic hergebruikt voor bijvoorbeeld bermpaaltjes, fleecetruien en straatmeubilair.

Dag van de duurzaamheid

De 1200 Scholen die op 10 oktober meedoen aan de Dag van de Duurzaamheid krijgen een knikkertegel kado. De knikkertegel is een initiatief van Plastic Circle en werd vervolgens mogelijk gemaakt door diverse  organisaties waaronder het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, Stichting Nederland Schoon, de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement en haar leden en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.