Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

KLM wil meer treinreizigers tussen Amsterdam en Brussel

  •  
31-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Twee_Thalys-treinen_op_Amsterdam_Centraal

Thalys-treinen op Amsterdam Centraal

© Metrophil via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Luchtvaartmaatschappij KLM wil proberen meer reizigers tussen Brussel en Amsterdam de trein in te krijgen. Het bedrijf gaat daarvoor zijn samenwerking met Thalys uitbreiden.

Het is al langer mogelijk om via KLM het traject Brussel-Schiphol met de hogesnelheidstrein Thalys af te leggen om vervolgens over te stappen op het vliegtuig en vice versa. Maar het alleen kunnen boeken van een plekje in de trein is volgens KLM niet genoeg om te voldoen aan de behoeften van de transferpassagier. Het overgrote deel van de overstappende reizigers maakt nog steeds gebruik van de luchtverbinding tussen Brussel en Amsterdam.

Aantrekkelijker treinreizen

Een van de manieren waarop KLM treinreizen aantrekkelijker wil maken, is de mogelijkheid om je bagage in te checken op het moment dat je aan boord van de trein stapt. Dan hoef je niet meer met een koffer rond te zeulen op Schiphol. De doorstroomroutes van treinstation naar de gate moeten ook verbeterd worden.

Verder zijn de IT-systemen van KLM en Thalys op elkaar afgestemd. Daarmee wordt het inchecken gemakkelijker. Ook boarden of het omboeken van een reis is daarmee eenvoudiger geworden, omdat het via één systeem kan.

Uitstoot van vliegen

Het aanhalen van de banden met Thalys is volgens KLM een "stap in de goede richting" om de overlast op de omgeving van de KLM-activiteiten te beperken. De uitstoot van een vlucht van Schiphol naar Brussel is 36 kg CO2 per persoon, volgens online rekentool Greentripper. Dat is meer dan drie keer de uitstoot van dezelfde treinrit, die 10 kg CO2 per persoon bedraagt.

Bron: ANP, Greentripper

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.