Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

KLM wil meer treinreizigers tussen Amsterdam en Brussel

  •  
31-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Twee_Thalys-treinen_op_Amsterdam_Centraal

Thalys-treinen op Amsterdam Centraal

© Metrophil via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Luchtvaartmaatschappij KLM wil proberen meer reizigers tussen Brussel en Amsterdam de trein in te krijgen. Het bedrijf gaat daarvoor zijn samenwerking met Thalys uitbreiden.

Het is al langer mogelijk om via KLM het traject Brussel-Schiphol met de hogesnelheidstrein Thalys af te leggen om vervolgens over te stappen op het vliegtuig en vice versa. Maar het alleen kunnen boeken van een plekje in de trein is volgens KLM niet genoeg om te voldoen aan de behoeften van de transferpassagier. Het overgrote deel van de overstappende reizigers maakt nog steeds gebruik van de luchtverbinding tussen Brussel en Amsterdam.

Aantrekkelijker treinreizen

Een van de manieren waarop KLM treinreizen aantrekkelijker wil maken, is de mogelijkheid om je bagage in te checken op het moment dat je aan boord van de trein stapt. Dan hoef je niet meer met een koffer rond te zeulen op Schiphol. De doorstroomroutes van treinstation naar de gate moeten ook verbeterd worden.

Verder zijn de IT-systemen van KLM en Thalys op elkaar afgestemd. Daarmee wordt het inchecken gemakkelijker. Ook boarden of het omboeken van een reis is daarmee eenvoudiger geworden, omdat het via één systeem kan.

Uitstoot van vliegen

Het aanhalen van de banden met Thalys is volgens KLM een "stap in de goede richting" om de overlast op de omgeving van de KLM-activiteiten te beperken. De uitstoot van een vlucht van Schiphol naar Brussel is 36 kg CO2 per persoon, volgens online rekentool Greentripper. Dat is meer dan drie keer de uitstoot van dezelfde treinrit, die 10 kg CO2 per persoon bedraagt.

Bron: ANP, Greentripper

Meer over:

uitstoot, trein, vliegtuig, klm,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar