Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

KLM uitgeroepen tot Seafood Chapion

  •  
23-03-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
klm.jpg
Luchtvaartmaatschappij KLM is door Seafood Choices Alliance uitgeroepen tot Seafood Champion 2010. Seafood Choices Alliance is een Amerikaanse stichting die de methodiek voor de beoordeling van de duurzaamheid van vis heeft gecoördineerd. Volgens de Seafood Choices Alliance heeft de KLM een voorbeeldfunctie door duurzame vis te serveren aan boord van vliegtuigen.
KLM en WNF sloten in 2007 al een overeenkomst over de reductie en compensatie van de CO2-uitstoot. KLM wil in de gehele bedrijfsvoering verduurzaming realiseren. Het WNF adviseert KLM bij de aanpak hiervan. Op de helft van het aantal vluchten vanaf Amsterdam serveert KLM in de World Business Class MSC gecertificeerde vis. Voor alle andere maaltijden aan boord maakt KLM gebruik van de VISwijzer van het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee. 
Johan van de Gronden, directeur van het WNF, feliciteert KLM met de prijs. “Dit is een geweldige prijs voor KLM. De luchtvaartmaatschappij is voorloper op het gebied van het verduurzamen van het visassortiment. Het WNF hoopt dat andere luchtvaartmaatschappijen het voorbeeld van KLM volgen.”
KLM draagt met het serveren van duurzame vis bij aan een happy end aan het leven onder water. Sinds eind februari voert het WNF campagne om Nederlanders bewust te maken van het behoud van biodiversiteit. Niet alleen op het land, maar ook onder water. Het WNF zet zich in voor herstel en de bescherming van de oceanen. Ook richt het WNF zich op een duurzame visserij. Samen lokale vissers wordt samengewerkt om de visserij te verduurzamen en de onbedoelde bijvangst van zeedieren, zoals zeeschildpadden, zoveel mogelijk te voorkomen. Consumenten kunnen ook hun steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door vis te kopen met het MSC-keurmerk of volgens de VISwijzer.
Bron: WNF.nl   

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.