NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Klimaatvogels: wat doet het nonnetje?

27 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
nonnetje_02.jpg
De veranderingen van het klimaat hebben nu al effect op vogels. Warmteminnaars verplaatsen hun broedgebied zodat we in ons land nu soorten zoals de middelste bonte specht kunnen verwelkomen. Trekvogels uit het Noorden kunnen andere afwegingen maken: als het water in Scandinavië 's winters niet meer overal dichtvriest, waarom zou je dan naar Nederland vertrekken?
Volgens Ruud Foppen van SOVON Vogelonderzoek kan je bij allerlei watervogels die ontwikkeling al zien. Een prachtige eend zoals het nonnetje (op de foto van gerkevisser uit onze Foto Galerij) is nu in de winter al minder massaal te zien op IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren. Hij vertelt om welke soorten het vooral zal gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.