Vroege Vogels

Klimaatverandering in begroting 2015

  •  
17-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_300077.jpg

© Windmolen

Het kabinet wil dat in 2023 16 procent van de energie uit duurzame bronnen komt. Doel is in 2050 een volledig duurzame energievoorziening te realiseren. Dat is nodig om de gevolgen van klimaatverandering te beperken, aldus de begroting van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu  voor 2015. Het kabinet streeft daarin naar schonere steden in een duurzaam Nederland. Gezondheid komt meer centraal te staan in het milieubeleid.
Afspraken
Maatregelen die in 2013 zijn afgesproken in de Klimaatagenda en het energie-akkoord met werkgevers en werknemers moeten worden uitgevoerd. De inzet is om tijdens de VN-klimaattop in Parijs, eind 2015, wereldwijde afspraken te maken over het tegengaan van klimaatverandering.
Samen sterker
Het kabinet wil overheden, bedrijven en burgers betrekken bij het milieubeleid onder het motto: samen maken we Nederland duurzamer, gezonder en veiliger. Zo zijn er afspraken gemaakt tussen overheden en chemische bedrijven om de veiligheid te bevorderen. Het tegengaan van vervuiling bij de bron staat voorop, bijvoorbeeld door het bezit en gebruik van schone auto's te stimuleren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.