Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Klimaattrein naar Parijs

  •  
27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
traintoparis.jpg
Vanuit heel Europa reizen de delegaties met 'Trains to Paris' naar de VN Klimaattop, zo ook de Nederlandse delegatie. Zaterdag 28 november vertrok deze 'klimaattrein' vanaf station Rotterdam Centraal richting Parijs met aan boord een keur aan vertegenwoordigers van duurzame initiatieven en natuurlijk de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma. 
Groene Toptrein
Voorafgaand aan de 'Train to Paris' rijdt op vrijdag 27 november de Groene Top Trein door Nederland. 4 schoolklassen, 12 start-ups en 181 duurzame organisaties reizen mee met de Groene Top Trein: van Max Havelaar tot Van Gansewinkel en van Provincie Zuid-Holland tot Philips. Zij presenteren aan boord hun plannen en activiteiten met één rode draad: concrete CO2-reductie. Op de stations pitchen de start-ups hun ideeën aan een jury van experts. De inzet: het laatste plekje op de 'Train to Paris' bij de Nederlandse delegatie naar Parijs.
Klimaattrein
Op deze 'Train to Paris' reizen naast de Nederlandse klimaatdelegatie vele vertegenwoordigers van duurzame projecten, bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeentes mee. De delegatie zal tijdens de drie uur durende rit deelnemen aan lezingen en presentaties, waarmee ze zich kunnen voorbereiden op de Klimaattop.
Aan boord zijn ook de winnaar van de Milieuheldencompetitie , een competitie waarbij basisschoolleerlingen hun beste duurzame idee pitchen, en de winnaar van het televisieprogramma 'Nederland wordt Groen' (NPO/VARA).
Vroege Vogels rijdt mee op de trein om verslag te doen van de trip naar de Klimaattop in Parijs.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.