Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaattop roept op tot solidariteit

  •  
18-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
droogte_04.jpg
Landen die worden getroffen door de gevolgen van de opwarming van de aarde moeten door de rest van de wereld worden geholpen. Die boodschap van solidariteit hadden de bijna tweehonderd deelnemende landen aan de klimaatconferentie in het Marokkaanse Marrakesh donderdag in een verklaring.

Klimaatveranderingen

Veel arme ontwikkelingslanden worden het zwaarst getroffen door klimaatveranderingen. De inwoners zijn er vaak erg afhankelijk van de natuur en hebben juist weinig middelen om zich aan te passen. Ook in Europa zullen meer hittegolven, bosbranden en droogtes en overstromingen voorkomen.
De verklaring werd donderdag met applaus ontvangen. Doel is de armoede te beëindigen, de voorziening van levensmiddelen te waarborgen en de landbouw aan de gevolgen van de klimaatverandering aan te passen. ,,Ons klimaat verandert zich alarmerender en met ongekende snelheid en wij hebben de plicht daarop te reageren'', aldus de verklaring. De klimaatconferentie heeft vrijdag de laatste dag.
Bron: ANP

Meer over:

klimaattop
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.