NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Klimaattop nadert het einde

11 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
7cb2fa569a.jpg
Onderhandelaars van bijna tweehonderd landen stemmen vrijdag in Parijs over een ontwerp voor het klimaatverdrag. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius, die de vergadering voorzit, presenteerde de afgevaardigden donderdag een voorlopig ontwerp van 27 bladzijden.
‘Vol vertrouwen’
Het ontwerp bevat nog heikele punten, maar Fabius zei tijdens een schorsing van de bijeenkomst dat hij vol vertrouwen is. Financiële hulp aan arme landen en een gelijke verdeling van de plichten voor alle ondertekenaars van het verdrag, behoren tot de basis van de overeenkomst.
De gedelegeerden buigen zich donderdagavond laat apart twee uur lang over het ontwerp en praten daarna weer gezamenlijk verder.
Joost Huijsing is aanwezig op de klimaattop en schreef daar blogs over. Lees de
blog uit Parijs: de nieuwe draft is uit!
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.