Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Klimaatontkenners

7 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klimaatontkenners
Miljoenen Amerikanen  geloven dat het opwarmen van de aarde niet het gevolg is van menselijk handelen. De Republikeinse meerderheid in de Senaat en in het Congres is de afgelopen jaren uiterst succesvol geweest in het blokkeren van wetgeving die de uitstoot van broeikasgassen zou verminderen.
De Nederlandse journalist Gideon Levy reisde af naar de Verenigde Staten om de wereld van klimaatontkenners te onderzoeken. In zijn documentaire 'Klimaatontkenners' volgt hij de sporen van het geld dat deze industrie draaiende houdt. Van oliebedrijven die wetenschappers betalen tot denktanks die memo’s schrijven voor de journalisten en politici. Om deze wereld te ontdekken ondergaat Levy een workshop ‘klimaatontkennen voor dummies’ bij de machtigste, conservatieve denktank van de Verenigde Staten.
De documentaire wordt uitgezonden op maandag 10 oktober 2016 om 21.00 uur bij de VARA op NPO2.

Meer over:

klimaat

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar