Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatontkenners

  •  
07-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klimaatontkenners
Miljoenen Amerikanen  geloven dat het opwarmen van de aarde niet het gevolg is van menselijk handelen. De Republikeinse meerderheid in de Senaat en in het Congres is de afgelopen jaren uiterst succesvol geweest in het blokkeren van wetgeving die de uitstoot van broeikasgassen zou verminderen.
De Nederlandse journalist Gideon Levy reisde af naar de Verenigde Staten om de wereld van klimaatontkenners te onderzoeken. In zijn documentaire 'Klimaatontkenners' volgt hij de sporen van het geld dat deze industrie draaiende houdt. Van oliebedrijven die wetenschappers betalen tot denktanks die memo’s schrijven voor de journalisten en politici. Om deze wereld te ontdekken ondergaat Levy een workshop ‘klimaatontkennen voor dummies’ bij de machtigste, conservatieve denktank van de Verenigde Staten.
De documentaire wordt uitgezonden op maandag 10 oktober 2016 om 21.00 uur bij de VARA op NPO2.

Meer over:

klimaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.