Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatommetje Urk energiek van start

  •  
02-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_199843.jpg
Het Klimaatommetje Urk is zaterdag 30 juni officieel van start gegaan, tijdens de Mobiliteitsdag van Urk. Wethouder Gerrit Post nam met veel enthousiasme het eerste exemplaar van de fietsroute in ontvangst van Vera Dam, directeur van Natuur- en Milieufederatie Flevoland. “We willen graag beter zichtbaar maken dat Urk vele schone energie-initiatieven ontplooit. Zo is vanmorgen het eerste elektrische laadpunt bij het gemeentehuis onthuld en beschikken we over een elektrische bedrijfswagen en scooter. Het ommetje laat op een leuke manier de vele duurzame stappen van Urk zien.”
Prijs
De gemeente Urk ontving in december vorig jaar de aanmoedigingsprijs van Natuur- en Milieufederatie Flevoland bij de uitreiking van de Klimaatbokaal. Het klimaatommetje Urk van 11 kilometer brengt je op ontdekkingstocht door het energielandschap op Urk.  Het leidt langs het Natuurspeelbos, de Polderwijk en het Gemaal Vissering. De fietsroute is verkrijgen bij Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF), St. Urk Promotie  en digitaal op www.mooiflevoland.nl.  
 
Fietsroute
Het Klimaatommetje vertelt het verhaal van Flevoland en haar unieke, natuurrijke en energierijke landschap. Klimaatommetjes maken klimaatvriendelijke projecten in een mooi landschap op de fiets voor ieder beleefbaar. Ook is de fietsroute uitermate geschikt voor kinderen. Fiets samen met klasgenoten, vrienden, familie of collega’s mee en ontdek kansen voor energieopwekking en energiebesparing in de stad en het ommeland.
Bron: Natuur- en Milieufederatie Flevoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.