Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Klimaatmars dit jaar in Rotterdam

  •  
14-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
protest demonstratie

© Pixabay

De locatie van de Klimaatmars 2022 is bekend. De protestactie zal plaatsvinden in Rotterdam op 19 juni. Met de mars willen de demonstranten aandacht vragen voor de klimaatcrisis.

De organisatie van de Klimaatmars heet de Klimaatcrisis Coalitie, waar onder meer Oxfam Novib, Fossielvrij NL, Greenpeace en Milieudefensie bij horen. De mars wordt financieel mogelijk gemaakt door de bijdragen van particulieren en ondersteunende organisaties.

Olie en kolen

Rotterdam is volgens de actievoerders het juiste decor voor de demonstratie vanwege de grote olie- en kolenhaven in de stad. "In de haven van Rotterdam komen iedere dag ladingen binnen met grote impact op de natuur en op onze toekomst. Tankers vol kolen en olie uit bijvoorbeeld Rusland, maar ook soja en palmolie", zegt Vatan Hüzeir van Fossielvrij NL. "Daarom gaan we de straat op. We willen een rechtvaardige toekomst."

Volgens de Klimaatcrisis Coalitie schudt de oorlog in Oekraïne de wereld wakker. Oulahsen van Greenpeace: "Fossiele brandstoffen zijn de aanjager van de klimaatcrisis, maar ook van oorlog, conflict en vervuiling", zegt ze. "In Rotterdam vragen we de overheid om door te pakken voor een veilige wereld."

De protestdemonstratie werd vorig jaar in Amsterdam gehouden, nadat hij in 2020 vanwege corona was afgelast. Bij de laatste mars, die in november was, sloten zich 40.000 mensen aan.

Bron: ANP, Klimaatmars.nl

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar