Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Klimaatmars Brussel trekt 32.000 scholieren

24 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
protest demonstratie

© Protest, foto: pixabay

De derde mars in Brussel van scholieren voor het klimaat heeft donderdag 35.000 spijbelende scholieren naar de Belgische hoofdstad getrokken. Het gaat om een officiële telling, meldt de politie.
Vorige week waren het er ruim 12.000 en de week daarvoor naar schatting 3500. Ze marcheerden door Brussel om aandacht te vragen voor de klimaatverandering, onder meer bij de Europese instellingen. De jongeren zijn bezorgd over hun toekomst en willen dat politici meer actie ondernemen om de temperatuurstijging onder de 1,5 graad te houden.
Luidkeels leuzen scanderend liepen de scholieren door de straten. Een van de hashtags die ze gebruiken is #brossenvoordebossen. Brossen is Vlaams voor spijbelen.
In andere Belgische steden worden deze week kleinere optochten gehouden. Sommige scholen hebben hun leerlingen toestemming gegeven om mee te lopen.
Begin december liepen 75.000 mensen in Brussel mee in een klimaatmars. Komende zondag volgt een nieuwe editie.
Bron: ANP

Meer over:

klimaatmars, brussel

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar