Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatgame

  •  
20-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
238 keer bekeken
  •  
duurzaamheidskabinet2.jpg
Welke maatregelen moeten we nemen om de planeet te redden? Wordt alleen windenergie, zonne-energie, biomassa, of een combinatie hiervan? En wat doen we met het fileprobleem en het openbaar vervoer? Hoe kunnen we de klimaatverandering tegengaan? Allemaal vragen die centraal staan tijdens de online game, ‘ Het Nationaal Duurzaamheidskabinet ’.
In de klimaatgame ben je de regering van een land, vergelijkbaar met Nederland en moet je constant beslissingen nemen over energie en klimaat. Maar je moet ook rekening houden met de belangen van de burgers en bedrijven. Het spel begint in de toekomst, in 2012, het jaar dat het nieuwe klimaatverdrag ingaat (dat in december in Kopenhagen nog moet worden gesloten). Elke spelronde gaat over één kabinetsjaar, waarin je beslissingen neemt voor de verschillende ministeries over duurzaamheid en klimaatmanagement.
De volgende weblog gaat over de eerste ronde van de klimaatgame, waarin we onze doelstellingen op klimaatbeleid hebben bepaald.
Daniel Gulpers, redacteur Vroege Vogels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.