Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Klimaatdoelstelling Parijs niet gehaald'

  •  
30-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CO2_4a9f99.jpg
De op de klimaatconferentie van Parijs overeengekomen doelstelling om de temperatuur deze eeuw met niet meer dan 2 graden Celsius te laten stijgen, is met de huidige toezeggingen onhaalbaar. Dat zegt een internationale groep wetenschappers in het wetenschapsblad Nature.
Voorspelling 2100
De uitstoot neemt dankzij de plannen af, maar zal leiden tot een temperatuurstijging van 2,6 tot 3,1 graad Celsius in het jaar 2100. ,,Parijs was een historische gebeurtenis waarbij alle landen de verantwoordelijkheid hebben genomen om de opwarming van de aarde terug te dringen, maar onze analyse laat zien dat de gemaakte plannen moeten worden aangescherpt willen ze het beoogde resultaat bereiken'', zegt Niklas Höhne van Wageningen Universiteit, die bijdroeg aan het onderzoek.
Teveel uitstoot 
De totale hoeveelheid van het broeikasgas CO2 die tot het jaar 2100 maximaal kan worden uitgestoten om de stijging tot 2 graden te beperken, zal bij de huidige plannen al in 2030 bereikt zijn.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.