Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatbos is jarig

  •  
20-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Klimaatbos2013.jpg
Vijf jaar geleden werd in Flevoland een begin gemaakt met de aanleg van het zogeheten Klimaatbos, bedoeld om CO2 op te slaan.  Symbolisch dan, want die 80.000 bomen en struiken zijn goed voor hooguit twintig huishoudens. Zondag is het tijd voor een feestje.
Het Klimaatbos in Flevoland (60.000 bomen, 20.000 struiken, 27 hectare) bestaat in 2013 vijf jaar. Het bos is in 2008 aangeplant door meer dan 6.000 particulieren en bedrijven; in het kader van de campagne ‘Maak je hart groen’. Het bos is geplant in de vorm van een hart.
Op zondag 22 september 2013 viert Natuurmonumenten dat het Klimaatbos vijf jaar bestaat met een minifestival en met de opening van de wandelroute door het bos als uitgangspunt. Deze route is geïnspireerd door de verhalen van de planters van vijf jaar geleden. De wandelroute wordt op 22
september een belevingsroute: met onderweg kunst, theater en muziek.
Daarnaast is er een uitgebreid kinderprogramma: het Ontdekbos (ligt tegenover het Klimaatbos) wordt die dag omgedoopt tot ‘Bos van OERRR’. Er zijn activiteiten van OERRR en er is theater.
Vijf jaar geleden was Vroege Vogels zondag live vanuit het Planterscafé in het Klimaatbos toen het Klimaatbos werd aangeplant in Flevoland. Luister naar deze uitzending
  • Beluister de reportage
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.