Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Klimaatakkoord Parijs in 30 dagen in werking

6 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
parijs3.jpg
Het klimaatakkoord van Parijs zal binnen dertig dagen in werking treden. Dat hebben de Verenigde Naties woensdag bekendgemaakt. Doordat het Europese Parlement dinsdag het akkoord ratificeerde, werden het aantal landen en de uitstoot van broeikasgassen gehaald die nodig zijn om het akkoord in werking te laten treden.

Drempel overschreden

De VN maakten woensdag officieel bekend dat de drempel was overschreden. De landen die het nu hebben geratificeerd zijn goed voor 56,75 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Voor implementatie van het verdrag was 55 procent nodig.

Minder uitstoot

Het klimaatakkoord van Parijs werd in december vorig jaar gesloten. Bij elkaar hebben nu 72 landen het geratificeerd. In het verdrag staat onder andere dat door minder uitstoot de wereldwijde temperatuurstijging tot minder dan 2 graden Celsius wordt beperkt.

'Historische dag'

De Amerikaanse president Barack Obama sprak woensdag van een ,,historische dag'' in de strijd tegen de klimaatverandering. ,,Vandaag beleeft de wereld hét moment, en als we doorgaan met de verplichtingen in het akkoord, zal de geschiedenis wellicht uitwijzen dat dit een keerpunt voor onze planeet was'', aldus Obama.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.