Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatactivisten voeren actie bij cruiseschip in Rotterdam

  •    •  
12-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
310 keer bekeken
  •  
cruiseschip

© Foto: pixabay

Tientallen klimaatactivisten hebben zondag actiegevoerd bij een cruiseschip dat lag aangemeerd in het centrum van Rotterdam. Ze probeerden het vertrek van het schip Zuiderdam te verhinderen, maar dat lukte niet. Met enige vertraging vertrok het schip aan het begin van de avond, liet een woordvoerster van de politie weten.

Extinction en Scientist Rebellion

De Zuiderdam lag aangemeerd bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade, naast de Erasmusbrug. Actievoerders die zijn aangesloten bij Extinction Rebellion en de academische tak van die protestbeweging, Scientist Rebellion, zijn op de kade onder meer op constructies van bamboe geklommen. Door de meerpalen te blokkeren, wilden ze voorkomen dat de trossen werden losgekoppeld.

Toen het schip alsnog uitvoer, bleven de demonstranten op de kade zitten. Ze hebben onder meer een spandoek meegenomen waarop in het Engels stond "Je bent hier niet welkom."

Impact

"Cruiseschepen hebben een disproportionele milieu- en klimaatimpact", stelt Extinction Rebellion. Cruisetoerisme maakt het volgens de organisatie ook "moeilijker voor de stad om haar eigen duurzaamheidsambities te realiseren".

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.