Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Klimaat en milieu belangrijke EU-thema's

23 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolens

© bron: pixabay

Bestrijding van de klimaatverandering, bescherming van het milieu, terrorismebestrijding en het bevorderen van mensenrechten. Dat zijn de thema’s die volgens Nederlanders een belangrijke rol moeten spelen in de campagnes voor de Europese verkiezingen. Zorg voor het klimaat en de omgeving leeft veel meer in Nederland dan gemiddeld in Europa.

Hoger dan gemiddelde

Ook veiligheidsbeleid en privacybescherming zouden veel aandacht moeten krijgen. Het gevoel van urgentie rond al deze onderwerpen is fors hoger dan het EU-gemiddelde. Dat geeft aan dat veel meer zou moeten worden gedaan aan jeugdwerkloosheid. In Nederland speelt dat thema minder.
De gegevens komen uit de Eurobarometer 2018, een representatieve peiling die precies een jaar voor de Europese verkiezingen is gepubliceerd.

Goede zaak

Het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie is een goede zaak, vinden bijna acht op de tien Nederlanders, een lichte stijging vergeleken met een jaar geleden. Ruim vier op de tien vinden dat het de goede kant op gaat met de EU, iets minder dan in 2017. Een even grote groep vindt juist dat de EU een verkeerde koers vaart.
Voor het onderzoek werden afgelopen maand ruim 27.601 interviews afgenomen, waarvan ruim 1000 in Nederland.
Bron: ANP

Meer over:

eu, klimaat

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kirsten_dl
kirsten_dl24 mei 2018 - 14:43

Lieve mensen, hoe graag jullie het ook zouden willen want tenslotte is dit de ultieme natte droom van inmiddels miljoenen mensen; het klimaat kan je niet veranderen en/of aanpassen.
Er zit geen knopje aan/uit op en ook geen knopje om effe alles bij te regelen. Het klimaat doet lekker z'n ding, reeds gedurende miljarden jaren en dat zal eeuwig zo blijven.Doemdenken noem ik het en er is geen enkel bewijs dat mensen voor een haarbreed oorzaak zijn van een klimaatverandering.Klimaat verandert continu en heeft niks met het weer te maken.Er moet eens een rapport of persoon komen die in één klap een vernietigend zwart op wit bewijs voorlegt zodat alle ogen eens flink worden geopend. Want het enige waarvoor dit gehele circus dient is om de rijken nog rijker te maken en het kost ons miljarden die we beter elders aan besteden.