Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaat-bypass Kampen werkt bij hoger peil IJsselmeer

  •  
23-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afsluitdijk.jpg
Ook als het IJsselmeerpeil met 1,5 meter wordt verhoogd, blijft de hoogwatergeul bij Kampen werken. Dat stelt de Waterdienst van Rijkswaterstaat op basis van onderzoek.
Verhoging van het IJsselmeerpeil is een van de voorstellen van de commissie Veerman om hoger water in de toekomst op te vangen. In een eerste verkennende studie is bekeken wat voor effect dit hogere peil heeft op de aan te leggen 'bypass' bij Kampen.
In een tijdschrift van het ministerie van Verkeer en Waterstaat (magazine De Water) zijn de eerste resultaten gepubliceerd. De Waterdienst van Rijkswaterstaat wil niet inhoudelijk reageren omdat de resultaten pas in mei naar buiten gebracht mogen worden, zei een zegsvrouw woensdag.
De Waterdienst heeft ook onderzocht welke maatregelen verder rond de monding van de IJssel en Zwarte Water in de toekomst getroffen moeten worden. Gedacht wordt onder meer aan een stormkering bij de Ketelbrug, ophogen van alle dijken in het gebied of het verdiepen van het IJsselmeer. In vijf van zes onderzochte alternatieven is ook aanleg van de bypass noodzakelijk.
Provincie Overijssel wilde niet reageren omdat zij de uitkomst van de studie nog niet heeft ontvangen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.