Vroege Vogels

Kliko's, wasmachines en vliegtuigonderdelen uit zee

  •  
13-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
garnalenkotter_02.jpg
Een kliko onder de zeepokken, een uitlaat van een auto en nog veel meer zeezwerfvuil. Een Scheveningse visser van rederij Jaczon overhandigde vrijdag zijn eerste lading vuilnis uit zee aan de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid, PvdA).
Over het algemeen gooien vissers het vuil dat zij in hun netten krijgen terug in zee. Het schoonmaakproject 'fishing for litter' wil hier een einde aan maken. Na kustplaatsen als Delfzijl en IJmuiden doet Den Haag vanaf vrijdag mee aan het project. Met zes schepen is de hofstad de grootste deelnemer. De verwerking van het afval neemt de gemeente voor haar rekening.
De schipper die het startsein voor de actie gaf, vist op platvis en schraapt daarom met zijn netten over de bodem van de zee. ,,Zijn collega's in de andere kustplaatsen hebben al eens wasmachines, vliegtuigonderdelen en accu's opgevist'', zei een voorlichter van de gemeente.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.