Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kleine vos weer meest getelde vlinder

  •  
08-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleinev_vos.jpg
Ook dit jaar is de kleine vos de meest getelde vlinder in Nederlandse tuinen. Dat meldde een woordvoerster van de Vlinderstichting zondag aan het einde van een weekeinde vlinders tellen. Het was voor het derde jaar dat de insecten werden geteld.
De stichting had zondagmiddag de resultaten van ongeveer 300 tuinen binnen. Verwacht wordt dat uiteindelijk in zo'n duizend tuinen geteld is.
De kleine vos, met oranje vleugeltjes met zwarte en blauwe vlekken, wordt in de lijst gevolgd door het klein koolwitje en de atalanta. Bijzonder noemde de zegsvrouw de 15 koninginnenpages die zijn gezien.
Over het algemeen worden steeds minder vlinders gezien, zo concludeert de stichting na drie jaar tellen. Dat komt vooral door het veel lagere aantal dagpauwogen die tot voor kort juist heel vaak werd gezien. ,,De algemene reden is dat er te weinig ruimte is voor de vlinders doordat er meer bebouwing is'', aldus de woordvoerster.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.