Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Kleine trap in Nederland

  •  
20-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Deze vogel heet ‘kleine trap’ ( Tetrax tetrax ). Je vindt hem op landbouwgronden, braakliggende terreinen en steppen. In Nederland is het een zeldzame dwaalgast, dat betekent dat hij af en toe in Nederland terecht komt. Hij komt normaal gesproken voor van Zuid-Europa tot Noord-Afrika en van Midden-Azië tot het Altajgebergte. De laatste dagen wordt deze kleine trap gezien rondom Hillegom.
Hij is ongeveer net zo groot als een fazant. Door de goede schutkleur is hij lastig te zien. Ook omdat het een hele schuwe en rustige vogel is.

Loopvogel

Hoewel de kleine trap goed kan vliegen, brengt hij het grootste gedeelte van zijn tijd lopend door. Door steeds intensievere landbouw gaat de soort helaas in aantallen sterk achteruit.
Erg bijzonder dus dat Rick 't Hart de vogel wist te filmen!
Fotograaf MicheldeBeer spotte hem ook en maakte deze foto.
kleine trap Micheldebeer

© Kleine trap, Foto: micheldebeer

Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

zeldzaam, kleine trap, vogel,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar