Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klapekster overwintert op De Staart

  •  
21-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
klapeksters_dennisstronks.jpg

© Fotograaf: dennisstronks

Deze winter is er voor het eerst sprake van overwintering van klapeksters in De Staart bij Rotterdam. De klapekster profiteert hier van de aanwezige najaar- en winterruigte waardoor er volop voedsel voor hem aanwezig is.
Bijzonder
Het overwinteren van de klapekster op De Staart is bijzonder, aangezien De Staart een relatief nieuw natuurgebied is aan de oevers van Spui en Oude Maas grenzend aan Oud-Beijerland. Tot en met 2003 werden hier nog aardappelen en suikerbieten geteeld. Sindsdien mag het gebied zich natuurlijk ontwikkelen van beheerder het Hoekschewaards Landschap, bijgestaan door kuddes runderen en paarden van FREE nature.
Opkomend groen
Onder invloed van begrazing is op deze voedselrijke bodem een rijk landschap ontstaan vol met ruigtekruiden als distel en brandnetel, maar inmiddels ook met opkomend bos in de vorm van braam- en meidoornstruwelen. Dit alles afgewisseld met korter afgegraasde graslandjes. Een landschap rijk aan insecten, muizen en vogels. Perfect voor klapeksters.
Lees meer op NatureToday.com
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.