Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klankschap

  •  
14-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In de jaren negentig van de vorige eeuw werd een speciale wandeling over het terrein van Groeneveld aangelegd. Op een tiental plekken waren bordjes geplaatst en als je daar aan kwam zette je de koptelefoon op je oren en hoorde je muziek die speciaal voor die plek was uitgezocht door VPRO-programmamaker Han Reiziger.
We gaan even het Historisch Archief in. Want daar is een prachtige reportage van Vroege Vogels te vinden waarin Han Reiziger, van de VPRO de hoofdrol speelt. Een prachtcombi van natuur en geschiedenis en van VARA en VPRO.
De muziek was op een geluidscassette (weetjenogweloudje?) te huur en dan kon je rondlopen over het terrein en dan kwam je die bordjes tegen met informatie en daar zette je de cassetterecorder aan. De bordjes staan nog overal, maar de geluidscassettes worden niet meer uitgeleend. We laten u zondag 16 september het begin horen van een reportage van twintig jaar terug. Carla van Lingen ging op pad met Han Reiziger……
De hele reportage duurt bijna 20 minuten en die kunt u hier downloaden:
Download het Klankschap (9MB)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.