Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klaas van Egmond_11_12_2009

  •  
11-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De conferentie in Kopenhagen is nog geen week oud en heeft al zijn eerste succesje opgeleverd. De EU geeft de komende jaren ruim 3 miljard euro klimaathulp aan ontwikkelingslanden. Hoogleraar Milieukunde Klaas van Egmond, nauw betrokken bij ‘die vorige top’, Kyoto, volgt het nu vanaf de zijlijn. Volgens hem mag Kopenhagen niet mislukken.
Van Egmond verwacht niet dat er in Denemarken bindende klimaatafspraken worden gemaakt. Wel is er kans op een coalitieakkoord, een politiek akkoord tussen alle lidstaten die een basis moet vormen voor een nog te sluiten (juridisch) klimaatverdrag in 2010. Van Egmond vindt dat het sociale dilemma ’ik doe het alleen als jij het ook doet', moet worden overwonnen.
Van Egmond was als directeur, eerst van de sector Milieu van het RIVM, later van het Milieu- en Natuurplanbureau, de hoogste adviserende ambtenaar van de minister van milieu. Toen hij begon bij het RIVM in de jaren zeventig lag de nadruk van het milieubeleid op water- en grondvervuiling. Eind 2007 nam hij afscheid van het Milieu en Natuurplanbureau en werd hij hoogleraar Milieukunde aan de Universiteit Utrecht. Van Egmond bestudeert duurzaamheid als sociaal proces.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.