Vroege Vogels

Kitesurfers en vogels

  •  
06-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
WhatsApp Image 2017-11-29 at 16.49.31
Het strand bij Oostvoorne is een populaire plek om te kitesurfen. Maar de aantallen watervogels die voedsel zoeken in dit gebied blijven de laatste jaren achter. Verstoren de kitesurfers de rust van de vogels?

Voedsel zoeken op het strand

Het natuurgebied de Slikken van Voorne is onderdeel van het Natura2000 gebied Voordelta. In dit gebied komen beschermde watervogels voor, maar de aantallen van deze vogels lopen terug.  Soorten als de rosse grutto en zilverplevier zijn steeds minder op het strand te vinden. Onderzoekers proberen erachter te komen wat de oorzaak is van de lagere aantallen watervogels. Er wordt gekeken naar rust en verstoring, en naar de hoeveelheid voedsel in de bodem.   
De gebieden waar liefhebbers mogen kitesurfen zijn duidelijk afgebakend. De meeste kitesurfers houden zich aan deze afspraken, maar geeft dit de vogels voldoende rust? Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek wordt besloten of kitesurfen bij het Maasvlaktestrand en het strand bij Oostvoorne toegestaan blijft.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.