Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kipsignalen

  •  
30-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Kippen doen meer dan kakelen alleen. Ze maken meer dan dertig geluiden die allemaal weer wat anders betekenen. Ooit opgenomen en uitgelegd door een Oostenrijkse huisarts en nu dankbaar studiemateriaal voor gedragsbiologen. En handig voor kippenhouders die willen weten wat er met hun kip aan de hand is.
Goed management begint met het oppikken van signalen in de praktijk. Voor pluimveehouders betekent dit alert zijn in de stal en kijken en luisteren naar dieren, aandacht voor hun gedrag, als groep en individueel. Dit levert veel informatie op over gezondheid, welzijn en productie, die de pluimveehouder kan gebruiken om zijn economisch resultaat en het welzijn van dier en zichzelf te verbeteren.
Het boek Kipsignalen bevat handvatten om meer diergericht te werken en is onmisbaar voor pluimveehouders en voor iedereen die regelmatig met pluimvee te maken heeft.
Auteurs: Monique Bestman (Louis Bolk Instituut), Marko Ruis (Livestock Research WUR), Koos van Middelkoop en Jos Heijmans (GD).
lees meer  over cursussen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.