Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kinderen markeren Marker Wadden

  •  
26-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Markerwadden-03.jpg

© Fotograaf: Marten van Dijl

Woensdag 25 juni markeerden Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en de provincie Flevoland samen met bijna 100 kinderen uit Lelystad de aanleg van de Marker Wadden in het Markermeer. Dit deden zij door een levensgrote boei van 3 meter hoog te voorzien van handtekening, samen met de directeur van Natuurmonumenten Marc van den Tweel en de directeur-generaal van Rijkswaterstaat, Jan Hendrik Dronkers en gedeputeerde van de provincie Flevoland Bert Gijsberts. De boei ligt nog tot na de zomervakantie op het plein voor het museum Nieuw Land, zodat ook andere geïnteresseerden hun handtekening kunnen zetten. Na de zomer wordt de boei te water gelaten, op de plaats waar het eerste eiland aangelegd wordt.
 
Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: ‘Kinderen zijn de toekomstige recreanten van de Marker Wadden. Zij gaan daar straks wandelen, varen en genieten van alles wat weer vliegt, groeit en bloeit. We markeren daarom graag met hen de plaats van het eerste eiland.’  
 
Over Marker Wadden
De eerste werkzaamheden in het Markermeer starten in 2016, in de coulissen wordt dit jaar al gewerkt aan het ontwikkelen van de eilandengroep. Het eerste eiland wordt zo groot als de helft van het stadse deel van Amsterdam en is naar verwachting klaar in 2020.
 
Met de aanleg van het eerste eiland van de Marker Wadden wordt een grote stap naar veerkrachtige natuur in het Markermeer gemaakt. Bij de aanleg wordt het vertroebelende slib uit het Markermeer gebruikt om eilanden aan te leggen. Zo ontstaat natuur onder water en boven water creëren we een robuust natuurgebied in blauwe het hart van Nederland. De Marker Wadden is een initiatief van Natuurmonumenten en wordt uitgevoerd met de rijksoverheid en de provincie Flevoland. De Marker Wadden worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Droomfonds van de Nationale Postcodeloterij (NPL). Extra fondsen voor het project zijn nog altijd welkom.
Bron: Natuurmonumenten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.