Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kinderen Drachten verliezen twintig duiven

  •  
12-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_90573.jpg

© Duif

Kinderboerderij De Naturij in Drachten is in het weekeinde bestolen van twintig duiven. ,,Ik denk dat het opgeschoten jeugd is die zich verveelde. Als ze de duiven loslaten, komen ze wel weer terug, maar anders zullen ze wel in de pan verdwijnen'', zei een medewerker maandag.
Het stelen van de oud-Hollandse Meeuwen was een fluitje van een cent. ,,Ze konden gewoon het terrein opkomen en waarschijnlijk hebben ze bij een eerder bezoekje al gezien dat het nachthok nooit op slot zat'', aldus de medewerker.
Hoofd dierenverzorging Simon Hielkema snapt niets van de diefstal. ,,De duiven brengen op de markt hooguit dertig tot vijftig eurocent op. We hebben aangifte gedaan, maar het zal vooral hopen zijn dat iemand zijn mond voorbijpraat. Dan kunnen ze hier wel een werkstraf uitvoeren'', aldus Hielkema.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.