Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kinderen brullen voor bedreigde leeuw

  •  
25-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lion.jpg
In drie dierentuinen gaan vrijdagmorgen kinderen brullen voor de leeuw. Ze willen zo aandacht vragen voor het uitsterven van dit roofdier. Het is de start voor een landelijke campagne in de komende zomermaanden. Honderd jaar geleden leefden er nog zo'n 200.000 leeuwen, nu zijn dat er nog maximaal 32.000.
Dat meldde Spots maandag. Spots is een stichting die zich inzet voor bedreigde, wilde katachtigen. De ludieke brulactie is onder meer te volgen op Facebook. De leukste filmpjes komen op YouTube.
De actie begint in GaiaZOO Kerkrade, DierenPark Amersfoort en Safaripark Beekse Bergen. Later doet ook Burgers Zoo in Arnhem mee. Tijdens de campagne, die eindigt op 6 september, wordt er in de deelnemende dierenparken extra informatie gegeven over de bedreigde situatie van de leeuw.
Spots hoopt dat aan het eind van de zomer honderden kinderen gebruld hebben voor de leeuw.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.