Vroege Vogels

'Kilometerheffing nodig om filedruk te verlagen'

  •    •  
28-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_26.jpg
Milieudefensie wijst erop dat de doorrekeningen van de verkiezingsprogramma's door het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) duidelijk uitwijzen dat het invoeren van kilometerheffing nodig is om de filedruk te verlagen. Waar de filedruk stijgt bij het CDA, de VVD, de PVV en DKP, daalt deze juist bij de partijen die een kilometerheffing invoeren.
Kilometerheffing
“De doorrekeningen laten zien dat je files niet oplost met meer wegen maar met minder auto's,” reageert Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie: “De keuze van de VVD voor steeds maar meer asfalt voldoet niet en brengt wél schade toe aan natuur en milieu. Met een kilometerheffing gaat een goed milieubeleid hand in hand met bereikbaarheid.”
Toename autogebruik
Uit de berekeningen blijkt dat het niet belasten van de vergoedingen voor woon-werkverkeer zorgt voor een toename van het autogebruik en de filedruk. De partijen die inzetten op een kilometerheffing weten de filedruk te verminderen en stimuleren op deze manier ook het gebruik van het openbaar vervoer.
Bron: Milieudefensie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.