Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kilometerheffing controversieel verklaard

  •  
04-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lege_weg.jpg
De Tweede Kamer heeft zoals verwacht de voorbereidingen voor de invoering van een kilometerheffing controversieel verklaard, zodat er met het huidige demissionaire kabinet niet meer over gesproken zal worden.
Dat bleek donderdagochtend tijdens een overleg in het parlement. Een substantiële minderheid van de Kamer is tegen de heffing, waarna de rest van de Kamer accepteerde dat het onderwerp voorlopig op de lange baan wordt geschoven.
De Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat nam donderdag een lange lijst thema's door die al dan niet als controversieel werden bestempeld. Naast de kilometerheffing vormde ook het dossier ov-chipkaart een heet hangijzer.
De behandeling van de Luchtvaartnota, waarin onder meer de grenzen aan de groei van Schiphol worden bepaald, werd eveneens controversieel verklaard. In die nota wordt ook de ontwikkeling van regionale luchthavens behandeld. De volksvertegenwoordigers waren verder van mening dat de uitwerking van het nationaal waterplan eveneens moet worden overgelaten aan een nieuw kabinet en nieuwe Kamer. Dit plan stoelt op het advies van de Deltacommissie over hoe Nederland ook op langere termijn te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.